2/16/2020
Kış mevsiminde solunum yoluyla bulaşan hastalık riski artıyor
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Cengiz, kış aylarında havaların soğumasıyla solunum yoluyla bulaşan hastalıkların arttığını ve kapalı ortamlarda fazla vakit geçirmenin bunu tetiklediğini dile getirdi.
Haberin devamı
10/8/2020
Aşı karşıtlığında artış var… Kızamık tehlikesi geri mi dönüyor?
Dünyada ve ülkemizde son birkaç yıl içinde kızamık salgınları görüldü. Vaka görülme açısından azalma eğiliminde olan kızamık ne oldu da birden hortladı? Koronavirüs salgını sürecinde aşılanmanın önemini bir kez daha hatırladığımızı vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Cengiz, kızamık aşısıyla ilgili sorularımızı yanıtladı ve önemli bilgiler aktardı.
Haberin devamı
11/5/2020
SMA hastalığı nedir ve nasıl tedavi edilir?
SMA hastalığı açık adıyla Spinal Muskuler Atrofi , Türkçeye çevirmeye çalışırsak omuriliğe bağlı kas erimesi şeklinde ifade edilebilir. SMA, sinir sistemini etkileyen genetik geçişli bir hastalıktır. Hastalık 1/6000-10.000 oranında görülür. Bu hastalık Kistik Fibrozisten sonra ülkemizde görülen 2. en sık genetik hastalıktır.
Haberin devamı
12/10/2019
BURUN TIKANIKLIĞINI HAFİFE ALMAYIN
Bebeğinizin burnunun tıkalı olması onların sadece nefes almasını zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda beslenme ve uyku düzenine de etki ediyor. Kış aylarında artan burun tıkanıklığı maalesef bebeklerde akciğer fonksiyonlarının bozulmasına dahi yol açabiliyor.
Haberin devamı
1/6/2020
Bebeklerde tırnak ne zaman kesilmeli? Batıl inançlar neler?
Tırnak uzama hızı bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Bu yüzden anne, bebeğinin tırnaklarını kesmek için uygun zamanı kendisi belirlemeli. Bebeğin ellerini eldivenden kurtarmak için en erken dönemde kesilmesi önemlidir.
Haberin devamı
3/11/2020
Bebeklerdeki enfeksiyonların nedeni burun tıkanıklığı olabilir
Bebeklerde burun boşluğu 6-8 cm kadardır ve yetişkin insanlara nazaran daha dardır. Bebekler çoğunlukla burundan nefes almaya çalışır ve burun yolundaki darlıklar bebeklerde solunum eylemini yapmasında zorluklara neden olmaktadır. Allerjik bünye, Grip, Nezle de burun içindeki sekresyon miktarının artışına ve burun mukozasının kalınlaşmasına bağlı olarak bebeklerde burun içi kanalında daralmalar meydana gelmekte ve bebeğin nefes almaya çalışmasıyla hırıltılı sesler oluşmaktadır.
Haberin devamı